Sider

søndag 22. mars 2015

Hjemmelagde påskeegg uten palmeolje


For oss som er opptatt av å unngå produkter med palmeolje er det ingen overraskelse at det er palmeolje i Freias påskeegg (eller Mondelez for å være korrekt), faktisk så mye som 20% (tall fra Regnskogfondets Palmeoljeguide). Men forrige uke skrev en av landets rosabloggere om dette (innlegget kan du se her), og det har nådd fram til en annen del av befolkningen. Flott at flere blir bevisste!

Jeg er helt enig at disse eggene er supergode, men unngår de likevel. Men nå vil jeg gjerne dele en oppskrift med dere på noe dere kan lage selv, og det helt uten palmeolje. Etter å ha testet det ferdige produktet på flere bekjente vil jeg påstå at dette er et fullgodt alternativ. Hvor mange det blir vil være avhengig av hvor store skåler du bruker. Jeg lagde 15 stk med denne oppskriften, og lagde da noen topper med kun hvit masse av det jeg da hadde igjen.



Du trenger:
300 g hvit sjokolade
1 dl fløte
1/2 teskje økologisk bourbon vaniljepulver

200 g økologisk mørk sjokolade (alternativt ferdige sjokoladeskåler)





Finhakk den hvite sjokoladen, det må være små biter for at den skal smelte lett.

Ha vaniljepulveret i fløten, og kok opp. Hell den varme fløten over den hvite sjokoladen. Rør om til all sjokolade har smeltet.


Avkjøl blandingen, og rør i den av og til. Vær forsiktig med å avkjøle i kjøleskap da den fort kan bli alt for hard.







Når sjokoladeblandingen har blitt avkjølt og har konsistens som tykk grøt, bruker du en håndmikser for å piske blandingen luftig.





Skåler av mørk sjokolade lager du ved å smelte sjokoladen og fylle den i former (gjerne av silikon). Pass på at du får et tykt nok lag, og snurr gjerne på formene inntil sjokoladen stivner for å sikre en jevn tykkelse.

Fyll den hvite sjokoladekremen i en sprøytepose for enklere å kunne fylle skallene/skålene.


Disse kan nytes med god samvittighet overfor regnskogen, også er det moro å kunne servere noe hjemmelaget. Oppbevares i kjøleskap, men ta de gjerne ut for temperering en halv time før servering, da blir fyllet kremaktig og mykt. Da er det bare å nyte! 


2 kommentarer:

  1. Herlig :D Ser kjempegodt ut! Har faktisk tenkt på å lage en lignende oppskrift selv, så dette var interresant å lese.

    Har en forresten en konkurranse om et økologisk påskeegg på matbloggen min, kanskje noe for dere? :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det :) Og ja, denne er fantastisk god :)

      Slett

Har du noen erfaringer med emnet, eller har du andre innspill? Vi setter pris på dine tilbakemeldinger og innspill.